Ulasan Sifu PTS Mengenai Shamsuddin Kadir

Pasaran Training

Objektif training adalah mengajarkan kepada peserta (bukan hadirin) kemahiran-kemahiran atau skill melakukan sesuatu kerja atau ‘task‘.

Contoh penulis PTS yang banyak menerima kontrak menjalankan training selepas bukunya Makan Gaji Tetapi Kaya adalah Tuan Shamsuddin Abdul Kadir.

Jadi, trainer wajib memiliki kemahiran yang akan diajarkan kepada trainee.

Untuk membaca seluruh artikel sila klik di sini. (Ehsan website Puan SifuPTS).

Terima kasih kepada semua organisasi yang telah menjemput saya bagi menjayakan pelbagai kursus bagi meningkatkan kemahiran wargakerja. Terima kasih. Terima kasih. Terima kasih.

www.shamsuddinkadir.com 

Membina Dimensi Sebenar!

4 comments on “Ulasan Sifu PTS Mengenai Shamsuddin Kadir”

 1. Maizul Reply

  Baru sabtu lepas saya mendapatkan buku Makan Gaji Tetapi Kaya. Ini kerana saya telah mendapatkan buku Tuan Shamsuddin Abdul Kadir sebelum ini iaitu Hidup Tenang Walaupun Pun Berhutang (saya sukakan buku ni kandungannya memang bagus). Buku seterusnya dalam list saya yang kaya dengan rumah tu.

 2. Mohd Zamri Reply

  Askum Tuan SK,

  Bagaimana saya hendak berhubung dengan pihak PTS sekiranya saya berminat untuk menjadi seorang penulis buku2 PTS.
  Harap Tuan dapat memandu saya terlibat di dalam bidang penulisan buku ini.
  Adakah Tuan boleh berkongsi tips2 menjadi seorang presenter yang baik.

  Wasalam

 3. Shamsuddin Kadir Reply

  Terima Kasih saudara Maizul.

  Jika tidak keberatan saya amat mengalukan sebarang testimonial bagi kedua-dua buku yang saudara sebutkan itu. Jika testimoni saudara dipilih oleh editor saya, maka ianya bakal dimuatkan di dalam buku terbaru saya iaitu ‘Buat Duit dengan Rumah”. Emelkan ke shamsuddinkadir@yahoo.com

 4. Shamsuddin Kadir Reply

  Waalaikummusalam saudara Mohd Zamri,

  Seperti yang saya maklumkan di dalam entri sebelum ini, saudara boleh emelkan ke aizat@pts.com.my. En. Aizat akan menerangkan kepada saudara langkah demi langkah yang saudara perlu lakukan.

  Maklumkan kepada saya jika saudara tidak dapat menghubunginya. Tinggalkan nombor telefon saudara, supaya En. Aizat dapat menghubungi saudara.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *