Manuskrip Jalan Pulang 90% Siap

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

SK sedang menyiapkan satu dari buku terbaru yang disasarkan untuk disiapkan pada bulan Disember 2008. Walau bagaimanapun ianya mengalami pertambahan dan perubahan sedikit.

Buku dengan ‘hint’ sementara Jalan Pulang, bukan sebuah novel tetapi sebuah buku ilmiah seperti buku-buku ilmiah SK yang lain.

Bezanya pada kali ini, banyak individu terkejut apabila dimaklumkan tentang isi buku ini. Hampir semua individu yang ditemui termasuk editor desain cover buku berkata ‘lari bidang’ atau ‘keluar bidang’. Tetapi majoriti yang ditemui berkata ‘menarik’ dan tidak sabar untuk membacanya.

Majoriti individu yang dijumpai mengenali SK sebagai individu yang menfokus dalam bidang kewangan. Apabila melihat buku-buku sebelum ini, boleh dikatakan pendapat mereka itu ada asasnya.

Fokus SK masih kekal dalam bidang ‘Membina Dimensi Sebenar’, kewangan adalah antara intisari yang ada dalam bidang ‘Membina Diri’ .

Kewangan Diri itu jenama yang diberikan oleh sekumpulan individu, SK tetap sehingga kini dengan ‘Membina Dimensi Sebenar’ yang menjadi ‘motto’ www.shamsuddinkadir.com sejak sekian lama.

Buku ‘Jalan Pulang’ adalah buku terpenting yang saya sedang tulis, bagi dikongsikan dengan Tuan dan Puan. Paling penting sejak dahulu sehingga hari ini. Buku ini sebenarnya adalah berdasarkan kajian SK sejak tahun 1986 sehingga hari ini.

Apabila Tuan dan Puan membaca buku itu,  Tuan dan Puan mengetahui  apa motif isu kewangan diri itu dibicarakan secara serius dalam blog dan buku-buku yang ditulis oleh SK.

Semoga ianya dapat disiapkan sebelum raya. Buku Jalan Pulang adalah buku yang merungkaikan ‘Membina Dimensi Sebenar’.

Semoga Allah memudahkan uruskan SK bagi menyiapkannya.

4 comments on “Manuskrip Jalan Pulang 90% Siap”

 1. zulfadli Reply

  Semoga Tuan SK dipermudahkan oleh ALLAH SWT di dalam menyiapkan buku tersebut.

  Saya amat menyukainya motto ‘Membina Dimensi Sebenar’ dan itulah yang bermain di fikiran saya terutama semasa mengakses blog ini. Tahniah Tuan.

  Sesungguhnya begitu ramai yang terlalai dengan dimensi yang palsu.

 2. jai@jaigoku Reply

  Salam SK, Zul dan rakan2,

  Ya InsyaAllah semoga berjaya!

  Jenama memang penting untuk bisnes, biar ia ringkas dan padat.

  Ada 2 buah buku yang saya nak siapkan yang kini mengambil beberapa maklumat agar ia lebih bernilai untul pembaca. Harap dapat bimbingan SK. Matlamatnya awal tahun 2010! 🙂

  Doakan ye agar kesibukan tak membataskan saya untuk menyiapkan hasil karya saya 🙂

 3. A Razak Reply

  Tahniah! tapi saya menunggu keluarnya TUAN RUMAH JUTAWAN.Dulu kalau tak silap dalam tahun 2009 ni juga nak dilancarkan.

 4. Lukeman Yusoff Reply

  Salam, insya’Allah saya tidak akan melepaskan peluang menyelongkar ilmu, kajian & pengalaman Tuan semenjak tahun 1986 ini (masa ini saya Darjah 1). Moga pengalaman dan kajian Tuan ini akan memberikan lebih manfaat kepada masyarakat. Saya suka

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *