Memulakan Bisnes Sendiri – Event Organiser

Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saya ada menerima pertanyaan tentang memulakan bisnes sendiri iaitu menjadi penganjur program. Menjadi Event Organizer adalah satu dari peluang bagi menambah ataupun menghasilkan pendapatan secara sepenuh ataupun separuh masa.

Ada yang sudah memulakan bisnes ini tetapi tidak menjadi dan ada yang sudah menutup bisnesnya. Ada yang menghabiskan duit dengan melaburkan duit sepenuhnya bagi menempah bilik bengkel di hotel sebelum mendapat peserta dan sebagainya. Banyak orang yang belum tahu apa yang perlu diketahui oleh setiap Event Organiser dan bagaimana bagi memulakan bisnes ini dengan murah, mudah, cepat dan insyaa-Allah berjaya.

Insyaa-Allah saya akan menganjurkan satu bengkel sehari jika ada minimun 15 orang peserta, TERHAD Kepada 20 orang sahaja. Yurannya adalah yang termurah dipasaran (lebih kepada membantu Tuan dan Puan berjaya) RM 150 sahaja.

Tempat berkemungkinan besar di Taman Permata, Hulu Kelang, Kuala Lumpur. Hari Sabtu. Tarikh belum ditentukan lagi, sila emelkan kepada saya di info@shamsuddinkadir.com dengan tajuk : Bengkel Event Organiser’, di persilakan Tuan dan Puan bagi menulis nama, emel dan no. telefon di dalam emel tersebut.

Jika emel info@shamsuddinkadir.com tidak dapat menerima emel Tuan dan Puan boleh emel peribadi saya di shamsuddinkadir@yahoo.com

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *