Tetamu SK: Dari buaiyan hingga ke akhir hayat…

Emel yang diterima oleh SK dan dipilih menghiasi Tazkirah Jumaat 30 Januari 2009.

Salam untuk SK…

Terkenang pada yang tiada…apa akan jadi pada yang tinggal….

Beliau adalah seorang kenalan sebagai pegawai sekitar tahun 2004 .Semasa berkhidmat bersama   di bahagian penyelenggaraan tiada masalah dalam menjalankan urusan peyelengaraan Sistem dan sentiasa bercerita dengan ceria apa yang beliau lalui sepanjang hidupnya dan kerjayanya semasa sihat..gelak ketawa…..

Dia akan berceloteh tentang bosnya, jawatanya, keretanya selalu mencilok, makannya dan kadang-kadang hal kawan dan kenkawanya. Kami terasa terhibur dengan gelak-ketawanya..

Yang kami rasa terkilan ialah kami tidak pernah bercerita tentang IMANnya, serta PENDAPATANNYA.. mahupun simpanannya secara keseluruhan walaupun ada kalanya kami mengajaknya apabila ingin bersolat berjamaah dan membuat makruf, tapi biasalah..silakan..silakan..

Tapi kini kami tiada lagi teman sepertinya, beliau lama terlantar dikatil hospital selepas dirawat, sebagai teman kami ziarahinya dan memberi semangat untuknya. Bapanya memberitahu bahawa dia tidak tahan melihat azab ini pada anaknya yang masih muda melalui semua ini.

Lawatan kami pada malam sabtu lepas membuat kami insaf tentang kehidupan ini, yang pasti permulaan
ada akhiranya..

Buat teman-teman lain, hadiahkanlah surah aL-Fatihah buat allahyarham , semoga roh Allahyarham
diringankan untuk bertemu dengan Penciptanya. Jenazah akan dikebumikan pagi ini…

Terima kasih juga buat teman yang menyumbang dan berkorban masa untuk bertanya khabar beliau semasa nazak beliau. Hanya amalan akan mengiringi kehidupanya di sana…

SELEPAS INI APA AKAN JADI PADA ISTERI DAN ANAK-ANAKNYA.  WIFE YANG TAK BERKERJA…. Gaji yang menampung keluarga sudah ghaib…

Insyaallah,kita semua akan mengikuti jejak beliau dan bersedialah dengan jawapan-jawapan dan dakwa-dakwi masing-masing kerana kerja kita di dunia menjadi jambatan kesana…Pikir-pikirkan lahhhh….. Wasalammm.

Man

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *