Memulakan Bisnes Sendiri Tanpa Rugi?

Semua orang tidak mahu menangung rugi apabila menceburi bisnes. Apabila kita memulakan bisnes yang pertama dan rugi ianya mampu mengubah persepsi kita tentang perniagaan. Kebanyakan individu akan berputus asa dan ada yang sudah tidak mahu lagi menceburi bisnes kerana merasakan tidak sesuai.

Bagi individu yang selama ini hidup makan gaji, dan bercita-cita menjadi usahawan yang berjaya, sudah pasti tidak dapat menerima ujian rugi. Adakah kita dapat mengelakkan dari menangung rugi? Sebenarnya terdapat banyak cara bagi kita mengurangkan risiko rugi iaitu bisnes tidak untung ataupun modal kita hangus.

Satu dari langkah tersebut adalah kita mempelajari bagaimana bagi memastikan kita tidak ‘rugi’ apabila memasuki dunia bisnes, denganĀ  langkah yang bijak di ambil sebelum melangkah masuk ke dunia bisnes.

Pelajari langkah bagi mengelakkan kita menangung kerugian ribuan ringgit dan ada yang telah menangung hutang ratusan ribu ringgit apabila tersilap langkah apabila memasuki dunia bisnes.

Langkah-langkah ini akan dipelajari oleh peserta Bengkel Berhijrah Dari Makan Gaji Menjadi Usahawan pada hari Sabtu 28 Mac 2009 nanti di Taman Permata bersebelahan dengan Taman Melewati, Kuala Lumpur. Berdekatan dengan Giant Taman Permata dan Zoo Negara.

Hanya RM 150 dapat mencegah Tuan dan Puan rugi walaupun RM1,000 ringgit, jangan buat bisnes sebelum Tuan dan Puan menghadirinya supaya tidak perlu menangung rugi yang TIDAK PERLU.

Tempat terhad, pembayaran boleh dibuat ke akaun Maybank 562106-200279 di atas nama Shamsuddin Abdul Kadir.

Bengkel yang ketiga dan terakhir di Taman Permata, rebutlah peluang membuat bisnes tanpa perlu mengambil risiko yang tidak perlu.

Apa kata peserta bengkel keusahawan yang dihadiri oleh kakitangan MARA seluruh Malaysia?

“Sangat berguna dan bagus untuk semua lapisa masyarakat kerana pendedahan awal seperti ini dapat membuka mata masyarakat untuk menjadi usahawan walaupun separuh masa”. Shurdi Shuib Diploma Pendidikan MARA-UPSI.

“Sangat memberangsangkan, meyakinkan, pencetus dan penggerak minda dan semangat” Kamariah Abdullah

“Outstanding!” “Menarik, membuka minda & dapat mempelajari perkara yang baru” Mahjabin Yusof

Emelkan ke info@shamsuddinkadir.com bagi mendaftar dan pembayaran boleh dibuat terus ke akaun di atas.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *