Diari SK: Pertemuan Hebat Bersama Mentor & Pelanggan

Syukur, hari Isnin 18, SK dapat mengadakan pertemuan dengan seorang dari Mentor yang telah dilantik pada bulan Februari ketika bertemu dengan Tuan Ismail Abas di sebuah kedai buku di Kota Kinabalu, Sabah.

Lebih kurang pukul 10.10 pagi SK sempat mendapat nasihat dan pandangan hampir setengah jam, di tingkat 10 Menara Olympia, Kuala Lumpur. Beliau seorang yang banyak ilmu apabila bersamanya, semakin SK sedar, ilmu yang ada tidak sampai 0.001 % jika dibandingkan secara luaran dengan ilmu yang dicurahkan oleh beliau kepada SK. Ingin mengadakan lagi pertemuan yang seterusnya dalam masa terdekat.

Selepas itu SK bergerak ke Institut Aminuddin Baki (IAB) di Genting Highlands ada temujanji dengan Tuan Mazlan berkenaan dengan kursus Dimensi Pekerja yang dicadangkan. Alhamdulilah, projek permulaan di peringkat Awareness akan dirancangkan, sebelum kursus kemahiran diadakan.

Satu lagi pertemuan penting dengan Tuan Rosli Anuar yang bertugas di Felda Holdings juga membawa kepada satu lagi perbincangan yang bermanfaat. Singgah sebentar di pejabat Ultra Mind Resources di Wangsa Melawati.

Ada beberapa lagi mentor yang SK akan membuat kunjungan hormat dalam masa terdekat selepas pulang dari Sabah dan Johor.

Antara nikmat yang paling sedap, apabila semua anggota yang Allah berikan dapat berfungsi seperti yang Allah mahukan. Antaranya Telinga untuk mendengar nasihat-nasihat dari mentor dan orang yang ada ilmu. Mata untuk membaca buku-buku yang bermanfaat. Mulut untuk bertanya tentang perkara yang belum tahu.

Shamsuddin Kadir

Trainer, Author, Reader & Listener.

Emel: info@shamsuddinkadir.com

3 comments on “Diari SK: Pertemuan Hebat Bersama Mentor & Pelanggan”

 1. zulfadli Reply

  Teringin belajar lagi dengan Tuan SK setelah kali pertama berjumpa pada bengkel hijrah makan gaji pada Januari lepas. Seharian menuntut ilmu terasa begitu pantas. Masa amat mencemburui.

  Moga kita dapat bersua lagi nanti.

  Semoga Tuan SK terus berjaya dalam perjuangan.

 2. Shamsuddin Kadir Reply

  Tuan Zulfadli,

  Kalau ada masa hubungi Tuan Hasrizal (Jai) beliau menganjurkan bengkel Berhijrah Menjadi Usahawan di Universiti Tun Hussein Onn Malaysia di Batu Pahat, saya akan menjayakannya pada 30 Mei 2009 nanti.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *